Oscar Wilde, open access journals en de UBA

6 Oct

“I can resist anything but temptation” schreef Oscar Wilde ooit en toch…

Toch is het mij gelukt, de verleiding te weerstaan en géén Italiaanse titel voor deze blogpost te gebruiken. Het was trouwens ook nog een mooie gelegenheid geweest om de lof van Google translator te zingen, wat vrij uitzonderlijk is (meestal krijg ik tamelijk onwaarschijnlijke, wel soms grappige, vertalingen). “Forse non tutti sanno che…” vertaalt Google met “Misschien niet iedereen weet dat…”: klinkt overtuigend.

Misschien niet iedereen weet dat de Directory of Open Access Journals, DOAJ, 75 tijdschriften meldt voor “Media and communication”. Daarbij horen o.a. Cyberpsychology, het International journal of communication en het
Journal of interactive advertising, alle drie als belangrijke informatiebronnen genoemd door leden van de afdeling CW tijdens de tijdschriften evaluatie die afgelopen juni werd georganiseerd door de bibliotheek.

Wetenschappelijke publicaties gratis toegankelijk maken op het internet! Daar gaat het om, bij open access: zie onder andere een eerder bericht op deze blog en de infopagina van de bibliotheek over het onderwerp.

P.S.: lang niet alles is open access (sterker nog…). Voor talloze bronnen van wetenschappelijke informatie – zoals bijvoorbeeld de “Oxford dictionary of national biography” (zie hierboven bij Oscar Wilde) – betaalt de bibliotheek wel abonnementen, zodat digitale teksten beschikbaar zijn voor UvA-studenten en -medewerkers: op de universiteit, thuis, op reis… Kijk in de digitale bibliotheek voor het complete aanbod, en op de bibliotheeksite voor informatie over thuis toegang.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: