Politiek en pers

13 Jan

Politiek en pers zijn cynisch over elkaar, luidt de titel van het artikel in de NRC van 4 januari jl., dat verslag geeft van een CW-onderzoek onder Tweede Kamerleden en journalisten.

In het kader van een internationaal vergelijkende studie, hebben 98 ‘Haagse’ politieke journalisten en 87 Kamerleden in 2006-2007 meegewerkt aan het onderzoek van Kees Brants, Philip van Praag en Claes de Vreese.

De contacten tussen beide partijen, «hoe de macht van de media beoordeeld wordt, hoe gespitst politici zijn op het verschijnen in de media (soms aangeduid als ‘mediageilheid’) en hoe cynisch de beide groepen denken over het functioneren van de media» vormden de thema’s van het onderzoek.

De volledige resultaten van het onderzoek zijn in 2010 gepubliceerd in de vaktijdschriften Bestuurskunde (Het wantrouwen tussen politici en journalisten) en The International Journal of Press/Politics (The real spiral of cinicism? Symbiosis and mistrust between politicians and journalists, medeauteur hiervan is Judith Möller).

Afbeelding komt uit de Nova-site.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: