Twitter en de UvA

14 Apr

Populair onderwerp, twitter, in deze dagen op de UvA.

Naast de discussiebijeenkomst Twitter, politiek en journalistiek, waar ik eerder vandaag over berichtte, ook nog maar liefst twee artikelen in Folia:

Op p. 4: een kort verslagje (met de tamelijk suggestieve titel Eindeloos geleuter en getweet) van het debat De vlakte en de vrijheid: literaire kritiek online (5 april jl. bij Spui25).

Op p. 8: een langere bijdrage, van Wim Elving, Universitair Docent Corporate Communicatie, en Peter Nelissen, media- en communicatieadviseur, met de titel Tweet je onderzoek @ maatschappij.

Het artikel van Elving en Nelissen gaat over het gebruik van social media op de (wetenschappelijke) werkplek en de rol die (o.a.) twitter daardoor kan spelen in de «valorisatie van kennis – wetenschappelijke kennis overdragen aan de samenleving – … [die] een van de doelstellingen van de universiteit [is]».

Als twittervoorbeelden voor de UvA worden genoemd: Aukje Nauta, bijzonder hoogleraar Sociaal- en organisatiepsychologische aspecten van prosociaal gedrag, en Peter Kerkhof, bijzonder hoogleraar Customer media. Communicatiewetenschapper Kerkhof, die tevens afdelingshoofd CW op de Vrije Universiteit is, houdt zich onder ander bezig met onderzoek naar de «online interactions of companies and customers»: meer hierover op de site www.peterkerkhof.info.

P.S.: niet op de UvA, maar wel over twitter (en politiek), is ook het recente boek Veel gekwetter, weinig wol, van Chris Aalberts en Maurits Kreijveld, afgelopen maandag besproken op p. 22 van het dagblad De Pers.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: