Kort in het nieuws: UvA-sociologen

14 Oct

Prijzen
Uit Folia Web: docent Sociologie Bart van Heerikhuizen is verkozen tot docent van het jaar van het AUC-Amsterdam University College: «a wonderful, inspiring, friendly, enthusiastic teacher who treats his students as individuals with problems and weaknesses», is o.a. te lezen in de evaluaties van studenten die Van Heerikhuizen hebben voorgedragen als docent van 2011.

Uit de Newsletter AISSR (Amsterdam Institute for Social Science Research): docent Sociologie Sébastien Chauvin heeft de elfde editie van Le prix du livre RH gewonnen. Het gaat om een prijs die jaarlijks wordt uitgeschreven door het Franse dagblad Le Monde in samenwerking met de Parijse universiteit Science Po en Syntec (Franse vakorganisatie voor de branche werving & selectie). Het bekroonde boek van Chauvin is Les agences de la précarité: journaliers à Chicago, dat verslag doet over de uitzendbureaus die in Chicago werk voor één dag bieden aan mensen, waaronder niet-reguliere immigranten en oud-gedetineerden, die geen ‘reguliere’ baan krijgen.

Financiering
Ook uit de Newsletter AISSR: voor haar onderzoeksvoorstel «CITEwomen: Changing Institutions – Theory and Empirics applied to women in the top» heeft docente Sociologie Klarita Gerxhani de Aspasia grant gekregen: «gericht op een adequate vertegenwoordiging van vrouwen in de hogere wetenschappelijke rangen», de financiering wordt verleend door de NWO Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek en de ERC European Research Council.

Opinie
In Folia Magazine publiceert Laurens Buijs, promovendus bij Sociologie, het artikel Homo-emancipatie is geen songfestival: deels naar aanleiding van het in september verschenen rapport van het SCP Sociaal en Cultureel Planbureau Acceptatie van homoseksualiteit in Nederland 2011: Internationale vergelijking, ontwikkelingen en actuele situatie, bespreekt Buijs het niveau en de perceptie van homo-emancipatie in Nederland. ‘Onderzoek en samenleving’, uiteraard, en ook nog toevallige coïncidentie met een juist deze dagen in mijn geboorteland gepubliceerd onderzoek over het thema ‘homo-discriminatie op de werkplek’ (Iosonoiolavoro is de onderzoekssite; persbericht in het dagblad La Repubblica).

Alle fotoportretten komen uit de UvA-site.

Advertisements

One Response to “Kort in het nieuws: UvA-sociologen”

Trackbacks/Pingbacks

  1. UvA docent van het jaar 2011 « bibliocw-soc - 10 January 2012

    […] zijn collega Bart van Heerikhuizen eerder in 2011 (excellent teacher AUC), heeft socioloog Gerben Moerman ook een prijs gewonnen met zijn verkiezing tot docent van het jaar […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: