UvA docent van het jaar 2011

10 Jan

Zoals zijn collega Bart van Heerikhuizen eerder in 2011 (excellent teacher AUC), heeft socioloog Gerben Moerman ook een prijs gewonnen met zijn verkiezing tot docent van het jaar 2011 voor zijn «dynamisch en baanbrekend onderwijs […] Moerman weet als geen ander studenten te bereiken en te betrekken bij de lesstof. Hij koppelt theorie aan praktijk en aan de maatschappij en verrast studenten telkens weer met inspirerende verhalen». (aldus het nieuwsbericht op de UvA-site).
Meer over Moerman, zijn kwaliteiten als docent (Methodologie) en zijn brede inzet voor het onderwijs (o.a. als scriptiebegeleider en lid van de Onderwijs Commissie Sociologie) is te lezen in de voordracht van zijn kandidatuur vanuit het SEC-Sociologisch EpiCentrum (de studievereniging Sociologie).

Over het onderwerp van zijn proefschrift (Probing behaviour in open interviews: a field experiment on the effects of probing tactics on quality and content of the received information) schrijft Moerman in een artikel in de Sociologie magazine (Het goede open interview) en vertelt hij in een video op Wetenschap24 Een cursus interviewen op de Amsterdamse grachten.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: